Tipografia Ecran Brasov

Cine suntem...

Scurta Istorie

Poti incepe sa vorbesti despre Ecran Magazin amintindu-ti ca din aprilie 1990 si pana in iulie 2002 a aparut revista saptamanala cu acelasi nume, care a ajuns in anii ‘90 la un tiraj record de peste 500.000 exemplare.
Editarea, tiparirea si distributia unei reviste saptamanale a creat o baza materiala si de personal care ne-a permis sa fim, ani la rand, in topurile judetene si nationale de profil.

Experienta dobandita si dotarea tehnica ne-au determinat sa ducem mai departe numele Ecran Magazin si suntem deosebit de incantati ca reusim sa editam si sa tiparim carti, publicatii periodice, pliante publicitare si alte tipuri de lucrari, exploatand profesionalismul acumulat in zeci de ani!

SC Ecran Magazin SRL este o societate privata infiintata in aprilie 1990 de catre Ionita Cristea; Editura a fuzionat cu tipografia SC Rotoioni Tipo SRL in 2002.
Personalul angajat a urmat diferite cursuri de pregatire si perfectionare in domeniul tipografic si al managementului.

Dorinta noastra este de a pastra pe piata editoriala si tipografica numele „Ecran Magazin“ si de a ne impune pe piata nationala si internationala la nivelul standardelor UE, oferind clientilor calitatea solicitata, precum si o respectare stricta a termenelor de executie.

Dotari tehnice

Tiparul offset este realizat de un Heidelberg GTO 52 si o rotativa ATF cu 6 grupuri de culoare (4 + 2); operatiunile de legatorie sunt realizate pe diferite echipamente: capsator, masina de laminat la cald, masina de brosat cu termoclei, faltuitor, masina de biguit, masina de spiralat, masina folio, ghilotina etc. si alte echipamente auxiliare care completeaza fluxul de productie, permitand diverse modalitati de finisare.
Linia de Prepress cu Macintosh G3, PC-uri si imageseterul Scitex Dolev 250 asigura optimizarea calitativa si de timp necesara domeniului tipografic.

KIP C7800

Kip 7800 este un utilaj de tipar digital de format mare cu productivitate ridicata. Principalele caracteristici sunt:
Printare productiva pe formate mari: KIP C7800 printeaza rapid monocrom si color la viteza constanta de productie de pana la 390/ 325 mp/ora – indiferent de gradul de acoperire sau tipul mediei de printare. Precizie in redarea imaginilor: sistem imprimare color sau monocrom la rezolutia de 600 x2400 dpi. Sistem toner uscat ce produce imagini durabile, rezistente UV si la apa.
Incarcare automata a rolelor: ofera schimbare ultra rapida intre role pentru seturi interpolate cu dimensiuni variabile sau medii diferite de printare, eliminand orice tip de

intarzieri intre printuri. Inlocuirea rapida a tonerelor si capacitatea mare a acestora minimizeaza intreruperile in timpul productiei. Sistemul nu necesita setup sau timp de uscare.
Calibrare automata a imaginii: Pentru obtinere de imagini clare si culori expresive este disponibil un sistem ce realizeaza calibrari automate ale mediei de printare – un avantaj real atunci cand se schimba tipul mediei de printare sau se schimba furnizorii acesteia.
Manevrare versatila a mediei: sunt disponibile 4 – 3 pentru role in line plus un bypass manual pentru alimentare cu coli pentru o gama larga de media aprobata si recomandata, standard sau speciala pentru utilizare in interior sau in exterior, in gama de la adeziv standard pana la banner si substrat de autoadeziv. Se pot obtine imbunatatiri ale imaginii prin laminare la cald sau la rece.
Gama aplicatiilor: Un sistem ce produce atat documente tehnice detaliate cat si grafica color. Lungimea maxima de printare este de 40 m cu latime de 0,9 m. Suportul poate avea gramaj intre 80 si 160 gmp.

In functie de numarul de comenzi, lucrarile pot fi executate in 10 min – pana la cateva ore. Printurile sunt rezistente la apa si raze UV.
Viteza de tiparire este de aproximativ:
- 250 formate A0 pe ora sau
- 500 formate A1 pe ora sau
- 1000 formate A2 pe ora sau
- 300 formate 70 x 100 cm pe ora sau
- 600 formate 50 x 70 cm pe ora sau
- 340 metri liniari pe ora (color), 390 metri liniari pe ora (negru)
Formatele brute vor avea dimensiunea de 914 mm latime sau in functie de incadrare.
Pretul pentru formatele cu una dintre laturi de pana la 45 cm va fi calculat pentru multiplu de 2.