Serviciile noastre

Tipar offset

Tipariturile realizate pe masini offset sunt zona premium a materialelor tiparite, avantajele fiind nete comparativ cu digitalul in ceea ce priveste calitatea printului si a culorilor!
Aceasta metoda este una dintre cele mai comune modalitati de creare a tipariturilor. Cateva dintre rezultatele sale comune finite includ: ziarele, revistele, brosurile, articolele de papetarie si cartile. Comparativ cu alte metode de imprimare, imprimarea offset este cea mai potrivita pentru producerea, din punct de vedere economic, a volumelor mari de printuri de inalta calitate, intr-un mod ce necesita putina intretinere. Multe tipografii ce adopta acest procedeu folosesc computerul, ceea ce creste si mai mult calitatea lor.
Suporturile pe care se poate realiza tiparul offset sunt foarte variate: de la hartie offset, dublu cretata, hartii autocolante sau acoperite cu folii PVC (pentru etichete), hartii si cartoane speciale intr-o mare varietate de culori si texturi, etc. Calitatea tiparului si cromatica sunt influentate de culoarea hartiei sau cartonului folosite, de caracteristicile suportului - grad de alb, tipul suprafetei (lucioasa, mata, metalica), textura, grad de absorbtie etc.Dimensiuni maxime de tiparire: 490×350 mm.

Tipar digital

Tiparul digital iti creeaza un avantaj net atunci cand vrei sa ai un produs final rapid, la un pret bun, si cel mai important, in ce cantitate doresti. Este ideal in cazul tirajelor mici si mijlocii, realizandu-se direct din computer, ultimele ajustari putandu-se face, fara costuri suplimentare, chiar inainte de a da bunul de tipar. Calitatea este impecabila, deoarece imprimantele cu care lucram sunt de cea mai buna calitate. Se elimina astfel costurile mari cu filmele si placile tipografice, costurile de manopera a prepress-ului, care ajung uneori sa dubleze pretul unui produs. Insa, cel mai important avantaj este ca scapi de stresul “cantitatii”, deoarece poti tipari chiar si intr-un exemplar. Tiparirea cu laser este un procedeu care reproduce rapid si la inalta calitate textul si grafica pe hartie. Aceasta metoda este rentabila doar pentru tiparirea de tiraje de pana la 450-500 de exemplare. Pentru tiparirea de tiraje mai mari, de peste 500 de exemplare, este mai avantajos tiparul offset, unde comenzile trebuie facute in avans cu cateva zile. Dimensiuni maxime de imprimare: 330×482 mm.

Faltuire - coasere cu ata - brosare

Faltuirea este indoirea colilor de hartie in diverse moduri (simplu, dublu paralel, in cruce, armonica), respectand o anumita ordine de succesiune a fetelor. Se recomanda pentru suporturi cu gramaje cuprinse intre 40 si 170 g/mp. Se poate realiza manual sau mecanizat.
Realizarea unei carti prin atasarea copertii la blocul de carte, adunat in prealabil. Brosarea se poate realiza automat, cu termoclei pe masini de brosat, sau manual, cu aracet.
Va oferim cea mai buna solutie pentru legatorie: coaserea cu ata in fascicole, cu sau fara coperti groase (scoarte), pe utilaje complet automate de inalta performanta. Astfel cartea este mult mai rezistenta si filele nu se desprind (este solutia optima pentru o utilizare intensa de lunga durata) si se deschide foarte usor, fara sa lase urme pe cotor

Biguire - Capsare - Microperforare

Biguirea este deformarea mecanica a suprafetei suportului in scopul plierii ulterioare a acestuia.
Se recomanda pentru suporturi cu gramaje peste 150 g/mp, astfel plierea se face perfect fara a deteriora cartonul, fara sa apara defecte sau crapaturi.
Operatiunea de prindere a mai multor coli, cu capse, in vederea realizarii de notes-uri, caiete, reviste, cataloage etc.

Spiralare - Plastifiere - Taiere

Operatiunea de acoperire pe o fata sau pe ambele fete cu un strat de folie de plastic. Se recomanda pentru suporturi cu gramaje mai mari de 170 g/mp. Se poate face cu folie mata sau lucioasa. Spiralarea este folosita ca metoda rapida de prindere a documentelor: calendare, cataloage, meniuri, documente, albume sau alte lucrari. Spira poate fi alba sau neagra din plastic sa metalica. Dimensiunea spirei se va alege in functie de numarul de pagini si grosimea documentului.

Imprimare folio si timbru sec

Imprimarea folio este procedeul prin care se poate personaliza orice produs cu folie aurie, argintie, transparenta, colorata(rosu, galben, alb, verde). Ceea ce diferentiaza imprimarea folio de celelalte metode de imprimare, este capacitatea de a personaliza orice material tiparit si de a-l scoate din obisnuit, oferindu-i stralucire si noblete. Se pot personaliza mape din piele, coperti de carte, agende, scoarte de albume.