Culorile pentru tipar!

Culorile pentru tipar!

Sistemul de Tipar Offset functioneaza pe baza paletei de culori C M Y K (CYAN MAGENTA YELLOW BLACK).

Din acest motiv va rugam insistent, ca atunci cand trimiteti un document pentru a fi tiparit, sa va asigurati ca acesta este realizat in aceasta gama de culori si nu in alta ( RGB, LAB, HSE etc.). Pe langa gama de culori C M Y K, in Tiparul Offset, mai sunt acceptate si culorile tip PANTONE. Aceste culori sunt formeaza o paleta de culori standardizata de PANTONE LLC, o divizie subsidiara a companiei X-Rite.
Standardul PANTONE MATCHING SYSTEM® a fost creeat in anul 1963, de catre Lawrence Herbert, ca nevoie de a standardiza identificarea, potrivirea si comunicarea anumitor tipuri de culoare, in lumea graficii. Datorita utilajelor si sitemelor de verificare de ultima generatie, putem oferi un tipar de inalta calitate, atat la policromie ( C M Y K ) cat si atunci cand este vorba de un tipar la mai mult de 4 culori (policromie + culori Pantone).


La sediul tipografie noastre veti gasi specialisti care va pot indruma in privinta folosirii culorilor, atat C M Y K cat si cele Pantone.
Dispunem atat de catalogul PANTONE FORMULA GUIDE care va va indruma si va va arata diferenta vizula a celor 1114 culori tip Pantone, pe diferite suporturi de tipar (mat si lucios), facandu-va mult mai usoara misiunea de a alege sau nu o culoare in lucrarile dumneavoastra, cat si de revolutionarul PANTONE 4-COLOR PROCESS GUIDES, ce va va permite sa vedeti echivalentul unei culori PANTONE in paleta de culori C M Y K.

Specialistii nostri verifica fiecare document ce urmeaza a fi tiparit, din punctul de vedere al unor criterii bine stabilite. Daca vom descoperii culorii ce nu se inscriu in cele descrise mai sus, va vom anunta si va vom ruga respectuos sa le transformati conform cerintelor sistemului de tipar offset. Daca nu reusiti dumneavoastra, le vom transforma noi, dar fara a ne asuma responsabilitatea rezultatului final, dupa procesul de tiparire.

Share this post